
BAHAN:
- 200gm Tepung ros (di ayak) *tepung cookies
-200gm mentega
-60gm gula icing
-20gm serbuk badam
-1/2 sudu kecil vanilla
HIASAN:
-Cooking coklat
-Manik halus thousand island (boleh guna yg lain)
CARA-CARA:
-Pukul mentega dan gula icing *tak perlu gebu sgt
-Masukkan vanilla
-Masukkan tepung bersama serbuk badam. Gaul hingga menjadi doh
-Masukkan doh kedalam piping bag
-Paipkan doh panjang 2inci
-Bakar pada suhu 180darjah celcius selama 20minit
-Celupkan biskut setelah sejuk kedalam coklat yang telah di cairkan. Hiaskan dengan manik berwarna. Biarkan beku
- 200gm Tepung ros (di ayak) *tepung cookies
-200gm mentega
-60gm gula icing
-20gm serbuk badam
-1/2 sudu kecil vanilla
HIASAN:
-Cooking coklat
-Manik halus thousand island (boleh guna yg lain)
CARA-CARA:
-Pukul mentega dan gula icing *tak perlu gebu sgt
-Masukkan vanilla
-Masukkan tepung bersama serbuk badam. Gaul hingga menjadi doh
-Masukkan doh kedalam piping bag
-Paipkan doh panjang 2inci
-Bakar pada suhu 180darjah celcius selama 20minit
-Celupkan biskut setelah sejuk kedalam coklat yang telah di cairkan. Hiaskan dengan manik berwarna. Biarkan beku

-SELAMAT MENCUBA-
No comments:
Post a Comment