Wednesday, August 10, 2011

BISKUT JEJARI COKLAT

BISKUT JEJARI COKLAT

BAHAN:
- 200gm Tepung ros (di ayak) *tepung cookies
-200gm mentega
-60gm gula icing
-20gm serbuk badam
-1/2 sudu kecil vanilla

HIASAN:
-Cooking coklat
-Manik halus thousand island (boleh guna yg lain)

CARA-CARA:
-Pukul mentega dan gula icing *tak perlu gebu sgt
-Masukkan vanilla
-Masukkan tepung bersama serbuk badam. Gaul hingga menjadi doh
-Masukkan doh kedalam piping bag
-Paipkan doh panjang 2inci
-Bakar pada suhu 180darjah celcius selama 20minit
-Celupkan biskut setelah sejuk kedalam coklat yang telah di cairkan. Hiaskan dengan manik berwarna. Biarkan beku

Yang anak panah tu la dinamakan piping bag

Coklat yg siap dibakar kemudian dicelup dgn coklat & dihias dgn manik mengikut citarasa masing2.

-SELAMAT MENCUBA-

No comments:

Post a Comment